Even voorstellen…

Mijn naam is Liza Stellingwerf, ik ben 28 jaar oud en ik ben de oprichter van de Mr.WerkenPodcast.

Ik ben werkzaam als advocaat aansprakelijkheids- en ondernemingsrecht bij ScheerSanders Advocaten in Den Haag. Ik ben gespecialiseerd in het bijstaan van ondernemers in alle (juridische) fases die horen bij het runnen van een onderneming. Denk daarbij onder meer aan het adviseren over contracten, het begeleiden en bijstaan (in rechte) van partijen bij (dreigende) aansprakelijkheidskwesties of ondernemingsrechtelijke geschillen en het opstellen van algemene voorwaarden.

Naast mijn werk als advocaat heb ik veel plezier in het overbrengen van (juridische) kennis op een zo’n fris en toegankelijk mogelijke manier. Sinds de start van mijn werk als advocaat maak ik daarom geregeld een uitstap naar het onderwijs en sinds het ontstaan van de Mr.WerkenPodcast in november 2020, houd ik me dus ook bezig met het interviewen van hoogleraren, politici en onderzoekers om zo een fris juridisch geluid bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat als ik vrienden, buren of kennissen over mijn werk vertel, veel mensen de advocatuur en het recht al snel associëren met ondoorgrondelijke wetteksten, veel te lange saaie betogen en onbegrijpelijke juridische uitspraken. Via de reguliere mediakanalen wordt er (anders dan over het strafrecht) bovendien maar weinig over juridische inhoudelijk nieuws gesproken. Op de platforms waar wél dieper op juridisch nieuws wordt ingegaan, is dat niet altijd voor de niet-jurist goed te volgen. Ik vind dat jammer.

Vanuit dit gegeven ontstond het idee om een toegankelijke maar bovendien inhoudelijke juridische podcast te maken. Het recht staat daarin centraal maar dan zonder dat het voor de niet-jurist ontoegankelijk wordt. In elke aflevering van de Mr.WerkenPodcast zet ik mij samen met mijn gast in om circa 30 minuten aan begrijpelijke, relevante én frisse juridische inhoud te creëren.